Tutustu Helsinkiin

Tervetuloa Helsinkiin – #myhelsinki

 


Kuva: Jussi Hellsten

Helsinki on yksi parhaista tapahtumakaupungeista elävän kaupunkiympäristönsä vuoksi, jossa yhdistyvät moderni suomalaisuus ja eurooppalaisuus. Helsinki erottuu muista Euroopan pääkaupungeista edukseen kiehtovan sijaintinsa, kulttuurihistoriansa ja helppoutensa vuoksi.

Keskustan alueeseen voi tutustua kätevästi kävellen kaikkien nähtävyyksien ja palveluiden ollessa lähellä. Helsingin puhdas luonto, vihreys ja meren läheisyys ovat kaupungin valttikortteja. Kaupungissa kohtaavatkin niin itä ja länsi, vanha ja uusi, kuin urbaani ympäristö ja luonto. Helsingissä on helppo tutustua Taitaja2017-kilpailun ohella myös kaupunkiin itseensä sekä sen monipuoliseen tarjontaan.

Suomen pääkaupungista löytyy runsain mitoin näkemistä, tekemistä ja kokemista. Useimmat Helsingin päänähtävyyksistä ehtii nähdä ja kokea myös lyhyemmälläkin vierailulla. Helsinki tarjoaa myös paljon tekemistä koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan – kerro tagilla sosiaalisessa mediassa millainen sinun #myhelsinki seikkailusi on!

Helsingissä on nähtävyyksiä jokaiselle

Kokosimme muutamia vinkkejä Helsinkiin. Lisätietoa kaupungin monipuolisesta elämystarjonnasta löydät osoitteista: www.visithelsinki.fi ja www.myhelsinki.fi.

(c) Jussi Hellsten. jussihellsten.com & visithelsinki.fi

Torikorttelit

Kauppatorin ja Senaatintorin väliset torikorttelit ovat peräisin 1700-1800-luvuilta. Alueella toimii yli 50 yrittäjää, joista monet ovat keskittyneet designiin ja käsitöihin.

Kaupunginmuseo

Vapaa pääsy kaupunkilaisten käyttöön suunniteltuun museoon, jossa yhdistyvät helsinkiläinen arki, sisustus ja miljöö. Lapsiperheiden kannattaa suunnata lasten kaupunkiin ja aikamatkalle aikakoneen avulla.

Vanha kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889. Tule paikan päälle nauttimaan kauppahallin tunnelmasta ja kauppiaiden runsaasta valikoimasta.

Suomalaista designia Helsingistä

Helsinki vetää puoleensa muotoilun ja arkkitehtuurin harrastajia ympäri maailmaa. Suomalainen design tunnetaan pelkistetystä tyylikkyydestä ja puhtaista linjoista. Erityisesti 1950-luvun modernismi viehättää muotoilun tuntijoita, mutta myös perinteitä ja innovaatioita yhdistävä nykymuotoilu on elinvoimaista. Helsinki on ihanteellinen kaupunki sekä design-ostoksiin että muotoilukulttuuriin tutustumiseen! www.designdistrict.fi www.torikorttelit.fi

Ruokaa ja rentoutumista

Helsingin sadoista ravintoloista löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun, ja voit tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin Food Helsinki -esitteen monipuolisten vinkkien ja erilaisten teemojen avulla. Kaupungin ruokakulttuuritarjontaa esitellään viiden alueen ja kolmen raitiovaunureitin kautta.

Luonnon läheisyydessä rentoutumiseen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden uudet yleiset saunat Löyly ja Allas Sea Pool, jotka ammentavat innoituksensa Helsingin vanhasta kylpyläkulttuurista.

Löylyssä voit rentoutua kolmessa eri saunassa, joista yksi on savusauna, tai vaan nauttia upeasta maisemasta ja ravintolapuolen herkullisista juomista ja annoksista.

Allas Sea Pool tarjoaa mahdollisuuden nauttia merikylpylän altaista ja saunoista kaupungin keskeisimmällä paikalla.

(c) Jussi Hellsten

SAAPUMINEN

Saapuminen Helsinkiin

Helsinki on hyvien yhteyksien päässä kaikkialta maailmasta.

Lentäen

Kansainvälisissä vertailuissa menestyneelle Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuu päivittäin n. kaksisataa kansainvälistä lentoa. Matka lentokentältä keskustaan kestää noin 30 minuuttia.

Näin pääset lentoasemalta Helsingin keskustaan:

  • Junalla: Lentoasemalta Helsingin keskustaan pääsee I- ja P-junilla, jotka liikennöivät heinäkuussa 2015 avatulla kehäradalla. Matka lentoasemalta Helsingin keskustaan (päärautatieasema) kestää noin puoli tuntia. Seutulippu maksaa 5,50€ ja sen voi ostaa HSL:n lippuautomaateista tai junasta lipunmyyntivaunusta.
  • Bussilla: Lentoasemalta Helsingin keskustaan (Elielinaukio) pääsee myös Finnair City Bus -bussilla, joka kulkee 20 minuutin välein. Matka kestää noin 30 minuuttia. Kertalipun voi ostaa etukäteen verkkokaupasta (6,20€) tai kuljettajalta (6,30€). Lentoasemalta Helsinkiin liikennöi HSL:n linja 615 (Lentoasema-Rautatientori). Seutulippu maksaa 5,50€ ja sen voi ostaa HSL:n lippuautomaateista tai suoraan bussista käteisellä. Yöaikaan lentoasemalta Helsingin keskustaan pääsee bussilla 415N.
  • Taksilla: Matka lentoasemalta keskustaan taittuu kätevästi myös taksilla. Matka keskustaan maksaa noin 45€.

Junalla

Helsinkiin on hyvät junayhteydet kaikkialta Suomesta. Junaliikenne toimii päivittäin myös väleillä Helsinki-Pietari ja Helsinki-Moskova. Rautatieasema sijaitsee ydinkeskustassa ja sieltä on noin puolen kilometrin tai yhden metropysäkin matka Kampin linja-autoterminaaliin.

Linja-autolla

Keskustassa sijaitsevalle kaukoliikenteen linja-autoasemalle saapuu vuoroja joka puolelta Suomea, suurimmista kaupungeista noin tunnin välein.

Laivalla

Helsingin satama on Suomen vilkkain matkustajasatama. Vilkkaimpana kesäaikana lähtöjä on esimerkiksi Tallinnaan lähes 40 päivässä. Lisäksi Helsingistä liikennöidään Tukholmaan, Travemündeen ja Rostockiin. Kaikilla Helsingistä liikennöivillä varustamoilla on vuoroja, joihin voi ottaa myös auton mukaan. Laivaliikennettä Helsinkiin on myös Venäjältä ja Puolasta.

Kansainvälisten risteilyalusten laituri-paikat sijaitsevat Länsisatamassa, Hernesaaressa, Katajanokalla sekä Eteläsatamassa. Helsingin Satama ylläpitää ajankohtaista tietoa saapuvista risteilyaluksista.

LIIKKUMINEN

(c) Jussi Hellsten. jussihellsten.com & visithelsinki.fi

Julkinen liikenne

Helsingissä sekä ratikat, bussit, metro, paikallisjunat että Suomenlinnan lautta ovat kaikki käytössäsi samalla lipulla. Kertalipun voi ostaa kuljettajalta, automaatista tai lähettämällä tekstiviestin.

Vuorokausilipulla voit käyttää kaikkia kulkuvälineitä rajoituksetta 1-7 vuorokauden ajan. Vuorokausilipun voi ostaa automaateista, matkailuneuvonnasta tai HSL:n palvelupisteestä Rautatieasemalta. Yhden vuorokauden vuorokausilippua myyvät myös kuljettajat.

Vuorokausilippu ladataan myyntipisteessä pahviselle kertakortille. Kertakortille ladatun lipun voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä leimauksesta. Automaatista tai kuljettajalta ostettu vuorokausilippu tulostuu paperille ja on voimassa ostohetkestä alkaen.

Seutulipulla voi matkustaa vapaasti Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueilla.

Helsinki-kortin haltijalla on vapaa matkustusoikeus kaupungin sisäisessä liikenteessä.

HSL tarjoaa myös palvelun jossa voit tarkastella raitiovaunujen ja bussien sijaintia reaaliaikaisesti!

Autolla Helsingissä

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Helsingin keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien ja asemien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa metrolla, linja-autolla, raitiovaunulla tai lähiliikenteen junalla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

Pysäköinti on maksullista kantakaupungissa yleensä maanantaista perjantaihin kello 9 – 21. Lauantaisin pysäköinti on maksullista pääsääntöisesti kello 9-18. Maksulliset ajat on kuitenkin hyvä tarkastaa aina liikennemerkistä, sillä osa keskustan pysäköintipaikoista on maksullisia myös sunnuntaisin ja pyhinä. Pysäköintihalleja on keskustassa useita: Europark, Q-Park ja Finnpark.

Hyödyllisiä linkkejä:

Reittiopas – HSL:n tarjoama reittineuvontapalvelu. Palvelu on ilmainen ja sillä saat kätevästi selville reitin ja julkisen liikenteen vaihtoehdot, syöttämällä lähtöpaikkasi ja saapumiskohteesi reittineuvontapalveluun.

http://kartta.helsinginseutu.fi/ – Helsingin ja pääkaupunkiseudun opaskartta

Kuvaaja: Jussi Hellsten