Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Taitaja2017 -tapahtuman suojelijana

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017 järjestettävän ammattitaidon SM-kilpailun suojelijaksi. Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma on itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma.

Tapahtumassa osaamisen näyttävät Suomen parhaat SM-finalistit, yläkoulujen Taitaja9-kädentaitokilpailun 7.-9.-luokkalaisista koostuvat kolmen hengen joukkueet, sekä erityistä tukea tarvitsevien ammattitaitokilpailun finalistit. Oman osaamisensa näyttää yhteensä yli 500 kilpailijaa, yli 50 eri kilpailulajissa. Lisäksi lukuisat KV-kilpailijat sekä Taitaja-historian ensimmäiset lukio- ja ammattikorkeakoulukilpailijat tuovat oman osaamisensa Helsinkiin yleisön nähtäväksi. Lukuisat yleisölle avoimet seminaarit huippuluennoitsijoineen innostavat kasvatus- ja opetusalan asiantuntijoita ja aiheesta kiinnostuneita uuden oppimisesta. Tapahtumaan odotetaan 80 000 vierailijaa Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma on yleisölle avoin ja tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Ammattitaitoa ja osaamista tarvitaan osana toimivaa yhteiskuntaa. On suuri kunnia saada Tasavallan presidentti tapahtumamme suojelijaksi itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuotena.  Huomionosoitus on merkittävä kaikille tapahtuman tekijöille, kilpailijoille, kilpahuoltajille, toimitsijoille ja jokaiselle, joka on osa Taitaja-tapahtumaa. Suomi 100 -juhlavuoden mukaisesti teemme YHDESSÄ tapahtumasta kaikille ikimuistoisen.