Taitaja2017 kilpailulajien voittajien fiilikset (4/4)

Taitaja-tapahtuman finaalit olivat korkealaatuiset. Kilpailijoilla näytti olevan hyvä fiilis ja kilpailualueilla oli tekemisen meininkiä. Tapahtuman jälkeen, on hyvä kysyä omien lajiensa voittajilta, eli mestareilta: ”mitkä ovat fiilikset voiton jälkeen”.

Kaikkien lajien SM-kultaa voittaneilta on kysytty samat kysymykset. Kilpailijoilta saatuja vastauksia esitellään lyhyessä neljän (4) uutisartikkelin juttusarjassa. Lajien mestareilta kysyttiin vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1)     Mitkä fiilikset voiton jälkeen?

2)     Miten aiot hyödyntää voittoa?

3)     Mitä jäi päällimmäisenä mieleen Taitaja2017-tapahtumasta?

4)     Mitä terveisiä haluat lähettää ensi vuoden järjestäjille tai kilpailijoille?

5)     Vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teema on YHDESSÄ. Mitä sinun mielestäsi tämä tarkoittaa?

Joonatan Kivelä, 602, Elektroniikka

1. Mahtavat fiilikset, voitto tuli hieman yllätyksenä, mutta iloisena sellaisena.
2. Työnhaussa ja omien taitojen kehittämisessä.
3. Eri lajien ja katsojien suuri määrä, kilpailualue oli myös tosi iso.
4. Järjestäjille: Keep up the good work, tapahtuma oli hyvin järjestetty ja kilpailu oli miellyttävää. Kilpailijoille: Lähtekää täysillä tavottelemaan voittoa, tahdonvoimalla on iso merkitys ja muistakaa nauttia.
5. Mielestäni teema yhdessä kerää hienosti ihmiset yhteen ja innostaa tutustumaan uusiin ihmisiin sekä auttamaan muita, sillä asumme kaikki itsenäisessä Suomessa ja yhdessä pystymme vaikka mihin.

Joonatan Kivelä (Oulun seudun ammattiopisto) Elektroniikka, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland

Sini Kivioja, 604, laborantti

1) Tunnelmat ovat tosi hyvät enkä vieläkään välillä usko että voitin SM-kultaa.
2) Aion kirjata voiton CV:ni ja yrittää saada paremmat mahdollisuudet työnhakuun tai koulutuspaikan saamiseen. Lisäksi jos tuntuu, että ei jokin onnistu, yritän muistaa, että voitinhan minä silloin kerran.
3) Oma jännitys, mukava tunnelma messukeskuksessa, taitavat kisaajat, paljon nuoria ja mahdollisuuksia.
4) Kisaajille onnea, hyvin se menee eikä kannata jännittää liikaa. Nauttikaa! Tätä mahdollisuutta ei kaikille suoda. Kisanjärjestäjille – ruokailua voisi miettiä uudelleen, jouduimme jonottaa suurimman osan ruokatauostamme jonottamiseen.
5) Pelataan rehtiä peliä ja tuetaan toisiamme. Omassa koulun tiimissämme oli hyvä yhteishenki ja koko messukeskuksessa vallitsi mukava ilmapiiri.

Sini Kivioja (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto) laborantti, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Lassi Tuuliniemi / Luovi

Jere Rönkkö, 607, Koneenasennus ja kunnossapito

1. Tottakai on hyvä fiilis. Voitto nosti itseluottamustani.
2. Voittoani hyödynnän työnhaussa.
3. Tapahtumasta jäi mieleen hyvä järjestely. Tapahtumassa oli helppo liikkua, asiat löytyi hyvin vähällä vaivalla. Olihan hallissa hyvä meininki.
4. Kilpailijoille haluan sanoa, että meni miten meni, on hieno saavutus kilpailla suomenmestaruudesta. Järjestäjien tulisi mielestäni tehdä omaa juttuansa, mutta virheistä kannattaa ja pitää ottaa opiksi
5. Juhlavuoden teema ”yhdessä” tarkoittaa minun mielestä sitä, että vaikka me ollaan kaikki eri tasoisia. Me kilpaillaan yhdessä. Jonkun ne muutkin sijat on otettava. Kilpailua ei synny yksin.

Jere Rönkkö (Ylä-Savon ammattiopisto) Koneenasennus ja kunnossapito, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Julianna Ahto / Stadin Ammattiopisto

Markus Honkonen, Pyry Lukkari, Sanna Kiviaho, Taitaja9

1. Fiilikset: Huikeat ja hieman yllättyneet.
2. Hyödyntäminen: Työnhaussa ja matkojen taittamisessa (skootterilla)
3. Päällimmäisenä mieleen jäi hyvä ilmapiiri joukkueiden kesken ja jännitys
4. Terveiset Taitaja9-joukkueille: Hankkikaa hyvä joukkuehenki, älkää olko liian varmoja, koska kisatilanne voi muuttua äkillisesti. Terveiset järjestäjille: Opastus oikeille paikoille voisi olla parempi.
5. Teema YHDESSÄ: Saavutuksia tehdään joukkueena, ei yksilöinä. Ja kaikki otetaan huomioon.

Markus Honkonen, Pyry Lukkari, Sanna Kiviaho (Äänekoski) Taitaja9, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Veera Lindberg / Stadin ammattiopisto