Taitaja2017 kilpailulajien voittajien fiilikset (3/4)

Taitaja-tapahtuman finaalit olivat korkealaatuiset. Kilpailijoilla näytti olevan hyvä fiilis ja kilpailualueilla oli tekemisen meininkiä. Tapahtuman jälkeen, on hyvä kysyä omien lajiensa voittajilta, eli mestareilta: ”mitkä ovat fiilikset voiton jälkeen”.

Kaikkien lajien SM-kultaa voittaneilta on kysytty samat kysymykset. Kilpailijoilta saatuja vastauksia esitellään lyhyessä neljän (4) uutisartikkelin juttusarjassa. Lajien mestareilta kysyttiin vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1)     Mitkä fiilikset voiton jälkeen?

2)     Miten aiot hyödyntää voittoa?

3)     Mitä jäi päällimmäisenä mieleen Taitaja2017-tapahtumasta?

4)     Mitä terveisiä haluat lähettää ensi vuoden järjestäjille tai kilpailijoille?

5)     Vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teema on YHDESSÄ. Mitä sinun mielestäsi tämä tarkoittaa?

Severi Vihtamäki, 407, Talonrakennus, Kirvestyöt

1. Hyvä, vähän hämmentynyt en osannut odottaa voittoa
2. Jos se poikisi lisää töitä ja parempaa palkkaa
3. Hyvä koulun joukkue ja tiimihenki
4. Kilpailijat tehkää hommanne kunnolla ja ripeästi niin hyvin se menee
5. Yhdessä ihmisessä voi olla paljon taitoa? Tai yhdessä tekemällä kaikki onnistuu?

Severi Vihtamäki (Jyväskylän ja Jämsän ammattiopisto) Talonrakennus, Kirvestyöt, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Niko Lampinen / Keuda

Veikko Tahvanainen, 410, Viherrakentaminen

1) Voitto tuntui mielettömältä, ehkä jopa epärealistiselta. Kun on tehnyt pitkän työurakan ja saa lopussa tällaista osaamisen tunnustamista ja menestystä, ei parempaa tunnetta olekkaan.
2) Kun voittaa ammattialansa SM-kisat, on työllistymismahdollisuudet suuret. Olen myöskin kiinnostunut yrittäjyydestä, ja kisatapahtumissa olen saanut paljon kokemusta ja hyviä tuttavia alalta.
3) Taitaja2017-tapahtumassa oli mielettömän hyvät puitteet, etenkin varsinaisella laji-alueella. Koko ajan oli katsojia ja muutama vakionaamakin jäi mieleen alueen ulkopuolelta. Tunnelma oli myös oikein hyvä ja koska olin toista kertaa finaalissa, osasin jännittämisen sijasta myös nauttia kisoista ja koko reissusta.
4) Kilpailijan näkökulmasta tärkeimpiä asioita kilpailupaikalla on helppo kulkeminen ja se, ettei tarvitse miettiä muuta kun kilpailutehtävää. Toisille kilpailijoille toivotan onnea ja osaamisen iloa seuraaviin kisoihin, Tampereella nähdään!
5) Kilpailutehtävässä lajissamme näkyi hyvin yhdessä tekeminen. oli tehtävä hommia naapurin kanssa, että työ kulki eteenpäin. Mutta myöskin yhdessä tekemisestä tulee mieleen valmentautuminen. Olen Pohjois-Karjalasta kotoisin ja täällä myös treenailen kisoihin, joten matkaa muihin lajin kilpailijoihin ja valmentajiin on, mutta jos tarvitsi jotain apua tai tietoa, aina oli joku joka osasi auttaa oikeaan suuntaan. Kisojen aikaan kaikilla oli hyvä yhteishenki eikä toisia kilpailijoita kiusattu tai pidetty vastustajina. Kaikki oli kisaamassa toisiaan vastaan, mutta yhdessä.

Kiitos vielä kerran ikimuistoisista kisoista!

Veikko Tahvanainen (Pohjois-Karjalan ammattiopisto) Viherrakentaminen, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Vilho Malmi / Stadin Ammattiopisto

Kaisla Heimala, 502, ravintolakokki

1. Tosi hyvät fiilikset. Olen käynyt neljät kilpailut ja vihdoin voitto!
2. Ainakin voittoa edeltävä treeni ja duuni on opettanut tosi paljon. Haluan myös jatkaa kilpailemista.
3. Tehtävät oli haastavia ja mukavia. Tuomareiden palautteet olivat rakentavia ja niitä oli kiva jännittää päivän päätteeksi.
4. Kannattaa aina tavoitella omia unelmiaan ja saavuttaa ne.
5. Yksin pärjää, mutta yhteistyöllä saavuttaa enemmän.

Kaisla Heimala (Perho) ravintolakokki, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: Skills Finland / Liia Faerholm / Keuda

Emilia Jokinen, 503, Cateringkokki

1. En taida olla vielä sisäistänyt asiaa että olen Suomen paras caterinkokki parini Tiian kanssa, huikeet fiilikset!
2. Voitto antaa paljon meriittejä työnhaun kannalta
3. Todella hyvin järjestetyt kisat ja tunnelma oli todella hyvä!
4. Järjestäkää samalla tavalla kisat kuin Helsingissä niin takuulla tulee hyvät kisat. Kilpailijoille: Pieni jännitys on hyväksi ja älkää ottako kisaa liian vakavasti
5. Yhteishenkeä ja tapahtumia jotka on järjestetty yhdessä kaikkien kesken.

Emilia Jokinen (Savon ammatti- ja aikuisopisto) Cateringkokki, Taitaja2017 Helsinki / Kuva: taitaja2017.fi