Taitaja2017-kilpailuissa tanssittiin ja ratkottiin ensimmäinen mestaruus

 

Helsingin Messukeskuksessa torstaihin asti jatkuvassa Taitaja2017-tapahtumassa opeteltiin tiistaina tanssimaan Hula hulaa. Ensimmäinen mestaruus meni Äänekoskelle.

”Totta kai halusimme tulla mukaan Taitaja2017-tapahtumaan, sillä tämä on kevään suurimpia nuorten tapahtumia Suomessa. Kun saamme nuoret täällä tanssimaan Hula hulaa, tanssin tuntevat sen jälkeen kaikki”, sanoo Ylen Hula hula Suomen tapahtumakoordinaattori Anna Helenius.

Laulaja Robinin tahdissa tanssittava Hula hula villitsee suomalaisia ainakin alkukesän, sillä tavoitteena on, että juhannuksena koko Suomi tanssii yhdessä. Tanssiharjoituksia seurataan Ylen kanavilla juhannusaattoon asti, jolloin tanssi huipentuu koko illan jatkuvaan suoraan lähetykseen.

Taitaja2017-tapahtumassa tanssittiin virtuaali-Robinin kanssa. Kävijät saattoivat myös valokuvauttaa itsensä hologrammihahmon vieressä.

”Olisi mukavaa, jos koulut innostuisivat vielä lähtemään mukaan Hula hulan opetteluun”, Anna Helenius sanoo. Yhteiseen tanssiin kutsu on Ylen suurimpia Suomi 100 -juhlavuoden projekteja.

Tiistaina ratkottiin myös tapahtuman ensimmäinen mestaruus, kun peruskoulun 7–9-luokkalaisten joukkueet kilpailivat Taitaja9-kilpailussa. Kouluaineista järjestettävän kisan voiton vei Markus Honkosen, Sanna Kiviahon ja Pyry Lukkarin muodostama Nikon nuput -joukkue Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulusta.

Ammattiin opiskelevien nuorten Taitaja-kilpailut on järjestetty Helsingissä edellisen kerran vuonna 2000. Messukeskuksessa kilpailut jatkuvat torstai-iltaan. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan tapahtumaa ja sen yhteydessä järjestettäviä keskusteluja. Torstaina ohjelmassa on muun muassa Reformissa rajat rikki – ammatillisen koulutuksen tulevaisuus -seminaari, jossa ovat mukana Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Opetusalan ammattijärjestön koulutusjohtaja Heljä Misukka ja Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula.

Rehellisiä ja rohkeita omakohtaisia tarinoita elämän eteen tuomista haasteista ja niiden ratkomisesta kuullaan torstain Global Dignity 2017 -keskustelussa. Mukana ovat muun muassa yritysvalmentaja Henkka Hyppönen, urheilija Leo-Pekka Tähti, yrittäjä, kirjailija ja juontaja Ronja Salmi, yrittäjä Evon Söderlund sekä joukkoliikennesuunnittelija Laura Sundell.