Taitaja2017 –Helsinki –MITALIKILPAILU 1.11. – 31.12.2016

 

Taitaja2017 Helsinki –mitalikilpailu on toisen asteen, ammattikorkeakoulun ja korkeakoulun opiskelijoille tarkoitettu luova suunnittelukilpailu. Kilpailuun voi osallistua parina, ryhmänä tai yksilönä.

Kilpailun teema on YHDESSÄ, Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi.

Mikä on Taitaja2017 Helsinki?

  • Nuorten ammattitaidon SM-kilpailut 15.5.-18.5.2017, Helsingin Messukeskuksessa
  • Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma
  • Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman järjestäjänä toimivat Helsingin kaupungin opetusvirasto ja Stadin ammattiopisto yhteistyössä Skills Finland ry:n kanssa
  • Kilpailijoita paikalle saapuu noin 500
  • Valmentajia ja vierailijoita odotetaan lähes 80 000
  • Kilpailu- ja näytöslajeja 53 ja lajinäytöksiä
  • Tapahtumaan odotetaan myös kansainvälisiä kilpailijoita, valmentajia ja vieraita

Mitalikilpailun tavoitteena on löytää näyttävä, materiaalin valinnoiltaan ja suunnittelultaan uudenlainen Taitaja2017 –Helsinki mitali sekä versio tulevaisuuden Taitaja-mitalista Skills Finland ry:n käyttöön. Palkintolautakunta kiinnittää myös huomiota mitalin valmistettavuuteen sekä kustannustehokkaaseen tuotantotapaan.

Mitali jaetaan kolmelle parhaalle yksilölle tai joukkueelle

Mitalikilpailun järjestäjien Skills Finland ry:n ja Taitaja2017 Helsinki -tiimin nimeämänä kilpailuasiahenkilönä toimii Outi Kankaanpää. Suunnittelutyöhön tarvittavat logoaineisto on saatavissa Taitaja2017 Helsinki -tiimin Janne Turtiaiselta. Tiedustelut tehdään sähköpostitse, mitalikilpailu2017@hel.fi.

Palkintolautakunta jakaa yhden pääpalkinnon: HOK-Elannon 300 euron lahjakortti, Skills Finland ry:n palkinto 500 euroa sekä Taitaja2017 Helsinki- tuotepalkinto, kannettava tietokone vuoden ohjelma-paketilla (arvo n. 600 euroa). Lisäksi jaetaan kunniamainintoja menestyneille ehdotuksille.

Kilpailun tuloksista ilmoitetaan palkituille henkilökohtaisesti 1.2.2017 mennessä. Tulos julkistetaan www.taitaja2017.fi-sivuilla.

Mitalikilpailu juliste

KILPAILUN OHJEET JA SÄÄNNÖT

1. Kilpailuaika 1.11.-31.12.2016.

2. Taitaja-mitalisuunnittelukilpailu on Suomessa järjestettävä kilpailu, johon voivat osallistua toisen asteen, ammattikorkeakoulun sekä korkeakoulun opiskelijat tai heidän muodostamansa työryhmät. Kilpailukieli on suomi, mutta kilpailuehdotukset voivat olla myös ruotsin- tai englanninkielisiä. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia.

3. Mitaliehdotuksista tulee olla projektipiirustukset mittoineen (sähköisessä muodossa). Tuotekuvista tulee ilmetä mitalin koko (halkaisija- ja paksuusmitta), 1. 2. ja 3.- sijoitusten mitalien eroavuus, kaulanauhan kiinnitystapa ja pituus, materiaali. Ehdotuksesta laaditaan kirjallinen selostus (korkeintaan 1000 merkkiä välilyönteineen), josta ilmenee mitalin idea, rakenne- ja materiaaliratkaisut sekä kustannustehokas tuotantotapa.

Mitaliehdotuksesta tulee olla kaksi versiota: Taitaja 2017 Helsinki-tapahtumassa käytettävä mitali, jossa on mukana jokin Suomi 100 vuotta -juhlavuoden elementti sekä versio jatkossa käytettävästä Taitaja-mitalista.

4. Kilpailuehdotus tallennetaan pilvipalveluun ja lähetetään linkki ehdotukseen mitalikilpailu2017@hel.fi. Kilpailuehdotuksella tulee olla nimi. Siitä tulee ilmetä suunnittelijan/suunnittelijoiden nimi, oppilaitos, puhelinnumero, osoite, ja sähköpostiosoite.

5. Kilpailuehdotuksen linkin viimeinen palautusajankohta on 31.12.2016 klo 16. Otsikkona tulee olla Taitaja2017 Helsinki-mitalikilpailu.

6. Kilpailusta suljetaan pois ehdotukset, joita ei ole toimitettu kilpailuohjeiden mukaisesti määräaikaan mennessä ja jotka eivät täytä kilpailun ohjeita ja sääntöjä. Kilpailusta poissulkemisen päättää palkintolautakunta

7. Kilpailun järjestäjät Skills Finland ry sekä Taitaja2017 Helsinki-tiimi vastaavat kilpailuehdotusten turvallisesta säilyttämisestä saatuaan ehdotukset. Kilpailijoita suositellaan varmuuskopiomaan ehdotukset, koska kilpailutöitä ei palauteta.

Järjestäjä sitoutuu tuhoamaan sähköisesti toimitetut kilpailuehdotukset kilpailujen jälkeen. Kilpailun järjestäjä, Skills Finland ry:llä ei ole oikeutta hyödyntää kilpailuehdotuksia ilman tekijän lupaa.

8. Mitalikilpailun voittajat valitsee palkintolautakunta. Palkittavan kilpailutyön on osoitettava korkeatasoista muotoiluosaamista. Palkintolautakunta kiinnittää huomiota innovatiivisuuteen, materiaalivalintaan, selkeyteen, muotokieleen sekä mitalin valmistettavuuteen ja kustannustehokkaaseen tuotantotapaan.

9. Tekijä/tekijät luovuttavat Skills Finland ry:lle yksinomaisen käyttöoikeuden mitaliin. Voittajatyön suunnittelija/suunnittelijat sitoutuvat toimittamaan kaikki mitalin valmistuksessa tarvittavat tiedot, mallit ja piirustukset.

Mikäli voittanutta kilpailuehdotusta pitää, esimerkiksi tuotannollisista syistä, muokata ennen mitalin valmistamista neuvotellaan siitä erikseen. Vähäisistä muokkauksista ei makseta erillistä korvausta.

Ehdotuksen tekijä vakuuttaa, ettei ehdotus hänen tietensä loukkaa muiden oikeuksia, eikä ole jäljennös aikaisemmin julkitulleista mitalimalleista. Kilpailija/kilpailijat voi halutessaan mallisuojata kilpailuehdotuksensa ennen kilpailuehdotuksen jättämistä.

10. Kilpailija vahvistaa osallistumisellaan hyväksyvänsä kilpailun säännöt, kilpailuohjelman ja siihen liittyvät ehdot, velvoitteet sekä omaavansa oikeudet kilpailuun osallistuvaan ehdotukseen mitaleista. Osallistuessaan kilpailuun osallistuja luovuttaa järjestäjille korvauksetta käyttöoikeuden tehtyyn viestintämateriaaliin (esimerkkinä mitaleista painetut kuvat painetussa sekä sähköisessä muodossa).