Poliisisoittokunnan Sex, Drugs & Rock’N’Roll konsertti – Helsingin poliisi puhuu huumeista ja seksistä nuorille tasa-arvokampanjan hengessä

Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa nähdään useita, toinen toistaan mielenkiintoista oheisohjelmaa. Yksi näistä on Poliisisoittokunnan Sex, Drugs & Rock’N’Roll konsertti, joka puhuttaa nuoria huumeista ja seksistä tasa-arvokampanjan hengessä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata konserttia keskiviikkona 17.5.2017 klo 10 ja klo 12. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Messukeskuksen ”itäkeskus” kaupunginosa. Konserttiin sekä Taitaja-tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Helsingin poliisi puhuu huumeista ja seksistä nuorille tasa-arvokampanjan hengessä

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluu tasa-arvoisesti kaikille. 100 tasa-arvotekoa -kampanjan hengessä Helsingin poliisilaitos luo uudenlaisen valistuskonserttikonseptin, jossa nuorille kerrotaan seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sekä päihteistä. Nämä kaksi tärkeää aihetta tarjoillaan nuorille sopivasti kuvilla, esimerkeillä ja hyvällä musiikilla höystettynä.

– On kunnia olla mukana 100 tasa-arvotekoa -kampanjassa. Teema on erittäin tärkeä ja haluamme omalta osaltamme olla tekemässä yhteiskunnastamme tasa-arvoisempaa, toteaa Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio.

Pitkät perinteet nuorten päihdevalistuskonserttien toteuttamisesta

Helsingin poliisilaitoksella ja poliisisoittokunnalla on jo ennestään pitkät perinteet nuorten päihdevalistuskonserttien toteuttamisesta. Helsingin poliisisoittokunnan ja huumepoliisin aiemmissa konserteissa nuorille on kerrottu päihteiden vaaroista kaunistelematta. Uusi konsepti jatkaa samoilla linjoilla: nuorille puhutaan heidän omalla kielellään, asioista, joita he saattavat kohdata ja jotka heitä askarruttavat. Asiantuntijoina konsertissa ovat pitkän linjan seksuaalirikostutkija sekä kokenut huumepoliisi Helsingin poliisilaitokselta.

– Yksi poliisin päätehtävistä on pyrkiä estämään rikoksia ennalta. Sen vuoksi halusimme tuoda kampanjaan ennalta estävän näkökulman ja ottaa kohderyhmäksi erityisesti nuoret. Mikä olisikaan hienompi tapa tuoda poliisia lähemmäs nuorisoa kuin loistava musiikki ja musiikin lomassa tarjota tärkeää, kiinnostavaa ja nuorten elämää koskettavaa asiaa, Aapio toteaa.

Taitaja2017 -tapahtumassa järjestetään kaksi konserttia

Helsingin Messukeskuksessa kaikille avoimen Taitaja2017-tapahtuman yhteydessä 17. toukokuuta järjestetään kaksi konserttia, jolloin pääkohderyhmänä ovat yläkoululaiset. Konsertissa on läsnä myös järjestöjen edustajia, jotka neuvovat ja kertovat, minkälaista apua ja tukea on tarjolla tilanteessa, jossa seksuaalista itsemääräämisoikeutta on loukattu. Konsertit kuuluvat Helsingin poliisisoittokunnan 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan ja ovat osa Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävää toimintaa. Avauskonserttien jälkeen tämä uusi valistuskonserttikonsepti tullaan viemään myös muualle Suomeen.

Konsertit järjestetään keskiviikkona 17.5.2017, klo 10 ja klo 12, Helsingin Messukeskuksen Itäkeskus kaupunginosassa.

Tervetuloa!