Oppimisen Fiesta – onnistunut opetus- ja hyvinvoinnin parissa työskentelevien ammattilaisten kohtaamispaikka

img_20161102_154315

Taitaja2017 Helsinki oli mukana 1.11.–2.11.2016 Finlandia-talolla järjestetyssä Valtakunnallinen Oppimisen Fiesta –koulutustapahtumassa. Oppimisen Fiesta on lasten ja nuorten oppimisen, kasvun ja hyvinvoinnin parissa työskentelevien ammattilaisten koulutustapahtuma. Tervetulleita tapahtumaan olivat myös koulujen johtokunnat, vanhempainyhdistykset, alan opiskelijat ja asiasta muuten kiinnostuneet vanhemmat, sekä päättäjät. Kaikille maksuton tapahtuma keräsikin osakseen paljon innostuneita vierailijoita. Taitaja2017 Helsinki ja Stadin ammattiopisto jakoivat yhteisen messualueen, joka keräsi kävijöiden huomion, näyttävällä olemuksellaan ja visuaalisuudella. Messualueen viesti oli selkeä: Taitaja-tapahtuma on tulossa Helsinkiin. Innostu ja tule koulusi kanssa Helsingin Messukeskukseen 15.–18.5.2017. Yleisötapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Tilava ja hyvässä paikassa sijainnut messualue houkutteli paikalle kävijöitä

Hyvässä paikassa sijainnut yhteinen messualue saavutti hyvän näkyvyyden Oppimisen Fiesta kävijöiden keskuudessa. Taitaja-tietoutta jaettiin runsaasti eri opetusalan asiantuntijoille, kuten opettajille, opinto-ohjaajille, rehtoreille, ja muille tapahtumasta kiinnostuneille. Samalla saatiin tärkeätä informaatiota – monelle saattoi tulla yllätyksenä, että pääsy seuraamaan tapahtumaa 15.–18.5.2017 Helsingin Messukeskukseen on kaikille avoin ja maksuton. Lisäksi mahdollisuus päästä itse näyttämään osaamisensa, ”Ole hyvä – tehtäväpisteillä”, herätti huomattavaa kiinnostusta välittää tietoa eteenpäin omassa koulussa. Taitaja-tapahtumahan olisi mahtava kohde luokkaretkelle!

Taitaja-tietouden lisäksi Stadin ammattiopiston opinto-ohjaajat jakoivat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista, sekä tulevien tapahtumien päivämääriä, jotka saattaisivat kiinnostaa yläkoulujen ammattiin tutustuvia oppilaita. Yhteinen messualue oli selvästi win-win –tilanne molemmille. Näyttävää konseptia tulee jatkossakin käyttää hyödyksi, tulevissa messu- ja muissa tapahtumissa.

Puheiden jälkeen toimintaa!

Taitaja2017 Helsinki ja Stadin ammattiopiston yhteisessä messualueella käyneillä vierailla, oli myös erinomainen tilaisuus kokeilla Taitaja-tehtäväpisteitä, joita vetivät Stadin ammattiopiston matkailualan opiskelijat. Neljä tehtäväpistettä sisälsi mm. matkalaukun pakkaamista, kuva-arvoituksia ja eri matkakohteiden tietämystä. Leikkimieliseen kilpailuun osallistui kaikenikäisiä Taitaja-toiminnasta innostuneita. Nuorimmat kisaajat taisivat olla neljäsluokkalaisia (jotka saivat ehkä hieman apua haastavammissa tehtävissä). Kaikilla osallistujilla oli hauskaa, mikä oli tarkoituskin!

Lisää kuvia Taitaja2017 Instagramissa: @taitaja

img_20161101_144259