Messukeskuksessa kuhisi Taitajan kolmantena päivänä

Keskiviikkona ensimmäiset Taitaja-kilpailut käynnistyivät jo kahdeksalta. Seuraavat yhdeksän tuntia Messukeskuksen suurimmassa hallissa kilpailtiin suomenmestaruuksista yli 50 lajissa. Kilpailijoiden rinnalla myös yleisö pääsi testaamaan taitojaan ole hyvä -tehtäväpisteillä.

Kaupunki kaupungissa -seminaarissa kuultiin puheenvuoroja muun muassa suomalaisen koulutuksen tulevaisuudesta, Taitaja-kilpailun merkityksestä opinnoissa ja Helsingistä oppimisympäristönä. Kv-seminaarin puolella puheenaiheita olivat esimerkiksi urbaani oppiminen, Suomen ammatillisen koulutuksen reformi ja opettajien koulutus.

Viihde ja vakavat asiat yhdistyivät Poliisisoittokunnnan Sex, Drugs & Rock’n’Roll -konsertissa, jossa musiikin lomassa puhuttiin nimen mukaisesti huumeista ja seksistä 100 tasa-arvotekoa -kampanjan hengessä. Micke Björklundin vetämässä Kocka på svenska -smoothiepajassa kokattiin ruotsiksi ja oma kuhinansa muodostui Boschin ständille, kun suosittu tubettaja Roni Back saapui tervehtimään fanejaan. Kysyttäessä mille ammattialalle Roni hakeutuisi nyt opiskelemaan, vastaus oli luontevasti media-ala. Illalla tiedossa oli vielä kaveri-ilta Linnanmäellä kaikille kilpailijoille.

Torstai on tapahtuman päätöspäivä. Kilpailut jatkuvat vielä klo 13 asti, minkä jälkeen tulokset tarkistetaan lajialueilla. Klo 16 alkavassa päätösjuhlassa julkistetaan SM-kilpailun tulokset ja jaetaan palkinnot. Sen jälkeen Taitaja2017 kiittää ja siirtää kapulan Tampereelle, jossa järjestetään Taitaja2018-tapahtuma!

Kuvat: Iina Esko