309
Hevostenhoito, yksilökilpailu

309_hevostenhoitaja

Lajivastaavat

 

Eeva Lehtonen
Hevosopisto
eeva.lehtonen@hevosopisto.fi
050 560 8049

Empty photo

Sara Yli-Houhala
Hevosopisto
sara.yli-houhala@hevosopisto.fi
040 681 5875

Yleiskuvaus

Hevostenhoidon kilpailussa kilpailijat suorittavat erilaisia hevosten perushoitoon liittyviä tehtäviä. Tehtävät perustuvat ammatillisen perustutkinnon valtakunnallisten tutkinnon perusteiden kiitettävään tasoon (K3).

Osaamisvaatimukset

Hevostalouden ammattilaisen tärkein tehtävä on hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen erilaisissa olosuhteissa ja käyttötarkoituksissa. Hän tuntee hevosen lajinmukaisen käyttäytymisen. Tämän taidon perusteella hän pystyy soveltamaan oppimiaan tietoja ja taitoja hevoskohtaisesti.
Hevososaamisen lisäksi hevosalan ammattilaisella on valmiudet yrittäjyyteen ja asiakaspalveluun. Hän on vastuullinen, oma-aloitteinen, laatutietoinen ja yhteistyökykyinen.
Hevosalan ammattilaisen tulee myös olla kustannustietoinen ja kestävän kehityksen periaatteet sisäistänyt toimija. Hän suunnittelee työnsä ja toimii työturvallisuutta noudattaen. Hän ymmärtää oman terveytensä ja työkykynsä merkityksen talliyrityksen toiminnalle.
Alan perusvalmiuksien lisäksi perustutkinnon suorittaneella on erikoistunut osaaminen joko hevostenhoitajana tai ratsastuksenohjaajana hevostalouden eri sektoreilla.

Lajiohjausryhmä 2017

Eeva Lehtonen, lajivastaava, Hevosopisto
Sara Yli-Houhala, varavastaava, Hevosopisto
Katri Korpi, Harjun oppimiskeskus
Meija Lahtinen, Salpaus
Marianne Hyyrynen, kpedu
Satu Nasrelarab, YSAO
Marjatta Lähdekorpi, Hevosopisto
(22.10.)

Lajin yhteistyökumppanit:

 

Marjatta Lähdekorpi, Hevosopisto

Harjun oppimiskeskus oy