Identtisillä kaksosilla tiimityö toimii

Julia ja Jasmin Patrikainen ovat PKKY:n (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä) toisen vuoden lähihoitaja-opiskelijoita. Kaksoset osallistuivat Taitaja2017 lähihoitajaPLUS-kilpailuun luokanvalvojan suosituksesta.

Julia ja Jasmin voittivat sarjansa semifinaalit, joten nuoret naiset suhtautuvat hyvillä mielin ensimmäisen päivän finaalitehtävään. ”Aika katosi kuin tuhka tuuleen. Mielestäni tehtävä meni hyvin. Tällä kertaa jännitti vähemmän kuin semifinaalissa”, Julia kertoo. Parityöskentelyssä kaksosuus helpottaa. ”Toimimme hyvin samalla tavalla, joten toisen tekemistä on helppo ennakoida”, Jasmin jatkaa.

Lähihoitajakoulutus tuntui molemmista luontevalta valinnalta. ”Olemme samanhenkisiä, luonteeltamme sosiaalisia”, Jasmin toteaa. ”Lähihoitajakoulutus antaa hyvän peruskoulutuksen, josta on hyvä jatkaa eteenpäin”, opettaja-opinnoista haaveileva Julia ja sairaanhoitajaksi suunnitteleva Jasmin miettivät.

Seuraavan päivän koitokseen siskokset valmistautuvat käymällä tehtävää läpi suullisesti. ”Juoda ja syödä täytyy muistaa hyvin. Tänään rentoudutaan ja levätään. Kisaa ei pidä ottaa liian vakavasti, kannattaa vaan ottaa huumori mukaan, jotta kilpailusta voi myös nauttia”, tytöt sanovat.

”Emme mieti sijoitusta, mutta teemme parhaamme. Toki voitto semifinaalista toi lisäenergiaa kisaan.”

Kisaan osallistumisesta siskoksilla on hyvä fiilis. ”Kannattaa ehdottomasti osallistua jos on mahdollisuus. Työnsaannin kannalta Taitaja-kisoihin osallistuminen näyttää hyvältä CV:ssä. Kisakokemus tuo myös itseluottamusta lisää. Kisaan osallistumisessa ei ole mitään hävittävää, mutta paljon voitettavaa”, tytöt summaavat.

Anne Laitinen Keskuspuiston ammattiopisto