Tapahtumainfo

Tapahtumainfo kilpailijoille ja toimitsijoille

Tapahtuman yleistä tietoa kilpailijoille ja toimitsijoille löydät täältä.

Tapahtumainfo yleisölle

Taitaja2017 Helsinkiammattitaidon suomenmestaruuskilpailut Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Toukokuussa Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa.

Alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla. TaitajaPLUS ammattitaitokilpailun pääosassa ovat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Lisäksi yläkoululaisten kädentaitokilpailu, Taitaja9-finaali, järjestetään samanaikaisesti Messukeskuksessa. Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.-9. -luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin.

Messukeskuksessa nähdään kansainvälisiä kilpailijoita, lajikohtaisia tapahtumia, seminaareja, ammatti- ja yritystori, sekä paljon muuta. Taitaja2017-tapahtuman osassa kilpailulajeista myös lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat kokeilevat osaamistaan. Kaikki tämä on rakennettu teemalla ”kaupunki kaupungissa”.
Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy!

 

Taitaja2017 teema on ”Kaupunki kaupungissa”

Helsingin Messukeskukseen rakennetaan kaupunki minikoossa. Taitaja2017 Helsinki-tapahtumassa yleisöllä on ainutkertainen tilaisuus tutustua eri ammattialoihin ja miten merkittävä rooli osaamisella on laadukkaiden palvelujen tuottamisella kaupungissa. Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman kilpailualueet ovat Helsingin kaupunginosien mukaan nimettyjä alueita, joissa esitellään yrittäjyyden ja palvelutoiminnan kautta eri ammattialojen osaajia ja taitajia. Tapahtuma-alueella kiertäminen on matka ammatillisen osaamisen ytimeen.

Kilpailualueiden viereen rakennetuilla ”Ole hyvä” -tehtäväpisteillä, on mahdollista kokeilla eri ammatteihin liittyviä taitoja ja kokea tekemisen iloa. Jokaisen Taitaja2017-kilpailulajin yhteyteen rakennetaan oma ”Ole hyvä” -tehtäväpiste, jossa ohjausta ja opastusta antavat opiskelijat ja opinto-ohjaajat. Tehtäväpisteet ovat saaneet nimensä tapahtuman sloganilta ”Ole hyvä!”, joka viestii hyvistä tavoista, kohteliaisuudesta ja siitä, että me kaikki olemme hyviä ja ylpeitä osaamisestamme. Taitaja2017 Helsinki slogan puhuttelee ”ole hyvä – olen hyvä”.

Stadi toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi Suomen suurimpaan ja kansainvälisimpään ammattitaidon tapahtumaan. Odotamme paikalle yli 80 000 vierailijaa ja ammattialoihin tutustujaa. Olethan yksi heistä?