Yrkesvägar

Vår i stan

Våren är den bästa tiden att gå runt i stan. Njuta av sitt morgonkaffe på Hagnäs torg, shoppa i Itis, eller varför inte njuta av en lugn båttur till Sveaborg. Mästare2017 yrkesvägar ger en möjlighet att få bekanta sig med de olika yrkesbranscher. Branscherna befinner sig i olika delar av stan; Vik och djuren; Kampen, turism och restauranger; Vallgård och maskinverkstäder… Klicka HÄR så du kan bekanta dig med de olika stadsdelarna, och vad de hämtar med sig för möjligheter att bekanta sig med olika yrken.

Anmälning till yrkesvägarna

I Helsingfors Mässcentrum kan man uppleva Mästare2017 evenemanget, utan förtidsbokning. För skolgrupper och större grupper rekommenderas det att reservera en runda för yrkesvägarna, var guiden visar två olika Mästare2017 stadsdelar. Efter det får man gå tillsammans med guiden och bekanta sig med de andra Mästare2017 stadsdelar.

Anmälan för yrkesvägarna görs elektroniskt. Hen som anmäler gruppen (t.ex studiehandledare, lärare) väljer tidpunkten och vilka två stadsdelar man vill se.

Varje grupp (max 20 elever) skall man anmäla skilt. Stigens tid tar ungefär 45-60 min.

Anmäl din grupp här:

Tisdag 16.5

Onsdag 17.5

Torsdag 18.5

Din guide: Studerande från Perho liiketalousopisto

Yrkesvägarna tillverklighets ställs av studerande från Perho liiketalousopisto. En ung kunnande kan berätta om Mästare tävlingens olika grenar på ett intressant och entusiastiskt sätt. Reservera en runda för din grupp nu, och bli ivrig på att lära dig mer!

Inom vilken bransch vill du vara yrkeskunnig i?

I maj är Helsingfors Mässcentrum full med framtidens sakkunniga ungdomar som tävlar om FM-medaljerna. På evenemanget får man se och uppleva över femtio olika yrkesbranscher. Frågan hörs till den unga “Inom vilken bransch vill du vara yrkeskunnig i?”

Utbildnings yrkeskunnig! Ta användning  av studie handlednings videorna (på finska) powered by Joonas Pesonen/KUNKOULULOPPUU.FI

Yrkesvägarna är planerad av Jyväskyläs yrkeshögskola

Yrkesväg konceptet är planerad och utvecklad av Jyväskyläs yrkeshögskola. Efter det årliga Mästare evenemanget har yrkesväg konceptet genomförts, och lyckats. Konceptet värderas och utvecklas fortfarande.