Information om evenemanget

Finska mästerskapen i yrkesskicklighet Mästare2017 Helsinki i Helsingfors 15–18.5.2017. Inträdet till evenemanget är gratis.

 

Det största evenemanget inom yrkesutbildningen under Finlands jubileumsår 2017, Mästare2017 Helsinki, går av stapeln 15-18.5.2017 i Helsingfors Mässcentrum. I maj är Helsingfors fullt av ungdomar som redan är eller kommer att bli toppkunniga inom sitt yrkesområde. Det fyra dagar långa evenemanget består av FM-tävlingar i yrkesskicklighet, händighetstävlingar för högstadieelever och yrkesskicklighetstävlingar för studerande som behöver särskilt stöd. Mer än femhundra tävlande tävlar om mästerskap på mer än femtio olika yrkesområden.  Inträdet till evenemanget är gratis.

Mästare2017 Helsinki intar Helsingfors Mässcentrum 15–18.5.2017

Det händer i Helsingfors Mässcentrum 15–18.5.2017. Blivande yrkeskunniga och toppkunniga under 21 år tävlar om FM-medaljer i yrkesskicklighet på över 50 olika yrkesområden. I yrkesskicklighetstävlingen MästarePLUS tävlar studerande som behöver särskilt stöd. Dessutom ordnas finalen i Mästare9, en händighetstävling för högstadieelever, samtidigt i Mässcentrum. Mästare9 är ett glatt och fartfyllt evenemang både för de tävlande 7-9-klassisterna och för alla som hejar på dem.
I Helsingfors Mässcentrum finns internationella tävlande, grenspecifika tillställningar, seminarier, yrkes- och företagstorg och mycket annat. I Mästare2017 prövar även gymnasie- och yrkeshögskolestuderande sina kunskaper i en del tävlingsgrenar. Allt detta har skapats utifrån temat ”en stad i staden”.

Temat för Mästare2017 är ”En stad i staden”

I Helsingfors Mässcentrum bygger vi upp en stad i miniformat. Under Mästare2017 Helsinki har allmänheten en unik möjlighet att bekanta sig med olika yrkesområden och se vilken viktig roll kunnandet har för produktionen av högklassiga tjänster i en stad. Tävlingsområdena i Mästare2017 Helsinki har uppkallats efter olika stadsdelar i Helsingfors. På områdena presenteras olika kunniga aktörer via företagande och serviceverksamhet. Genom att gå runt på evenemangsområdet ser du själva kärnan i yrkeskunnandet.

Bredvid tävlingsområdena finns speciella stationer där du på ett roligt sätt kan pröva på praktiska saker i anslutning till olika yrken. En sådan uppgiftsstation finns i anslutning till varje gren. Vid stationerna kan du också få vägledning av studerande och studiehandledare. Slogan för Mästare2017 ”Bra gjort” lyfter fram de tävlandes utmärkta kunnande. Vi gör alla bra ifrån oss och kan vara stolta över vårt kunnande.
Vi önskar alla varmt välkomna till Finlands största och mest internationella evenemang inom yrkesskicklighet. Vi väntar över 80 000 besökare till evenemanget. Är du en av dem?