Rebublikens president Sauli Niinistö har lovat ställa upp som beskyddare för FM-tävlingarna i yrkesskicklighet

Republikens president Sauli Niinistö har lovat ställa upp som beskyddare för FM-tävlingarna i yrkesskicklighet som arrangeras 15-18.5.2017 i Helsingfors Mässcentrum. Mästare2017 Helsinki -evenemanget är det största evenemanget inom yrkesutbildningen under Finlands 100-årsjubileum.

Under evenemanget förevisas kunnande av Finlands bästa FM-finalister, 7–9-klassister i tremannalag från högstadier i händighetstävlingen Mästare9, samt av finalister i tävlingar i yrkesskicklighet för dem som behöver särskilt stöd. Det egna kunnandet visas av sammanlagt över 500 tävlande i över 50 olika tävlingsgrenar. Dessutom förevisar flera internationella tävlande och Mästare-historiens första tävlande från gymnasier och yrkeshögskolor sitt eget kunnande för publiken i Helsingfors. Flera seminarier med toppföreläsare är öppna för allmänheten och de inspirerar sakkunniga inom utbildningsbranschen och alla som är intresserade av ämnet att lära sig något nytt. Till evenemanget väntas 80 000 besökare från Finland och andra länder. Evenemanget är öppet för allmänheten och det är fritt inträde för publiken att följa med evenemanget.

Yrkesskicklighet och kunnande behövs som en del av ett fungerande samhälle. Det är en stor ära att få ha Republikens president som beskyddare av evenemanget under vårt lands hundraårsjubileumsår. Beviset på uppskattning är av stor betydelse för evenemangets alla aktörer, tävlande, följeslagare och alla som deltar i Mästare-evenemanget. I enlighet med Finlands 100-årsjubileum ska vi TILLSAMMANS göra evenemanget oförglömligt för alla.