503
Cateringkokki, parikilpailu

503_catering

Lajivastaavat

KAIKKONEN ARJA

Arja Kaikkonen
Stadin ammattiopisto
arja.kaikkonen@edu.hel.fi
040 334 5702

AJOSENPÄÄ KIRSI-MARJA

Kirsi-Marja Ajosenpää
Stadin ammattiopisto
kirsi-marja.ajosenpaa@edu.hel.fi
040 334 5694

Yleiskuvaus

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat, työturvallisuus, omavalvonta sekä yhteistyö.

Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon perusteiden 1.8.2015 voimaan tulleiden kiitettävään tasoon (K3) painottuen cateringkokin tehtäviin.

Semifinaali- ja finaalitehtävät pohjautuvat seuraaviin tutkinnon osiin:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Huippuosaajana toiminen

Osaamisvaatimukset

Menestyvä cateringkokkikilpailija:

  • osaa tehdä työsuunnitelman
  • osaa valmistaa hyvää ruokaa hygieenisesti, taloudellisesti, työturvallisesti ja ravitsemussuosituksia soveltaen
  • osaa laittaa ruokaa tarjolle kohderyhmä huomioiden sekä esitellä tuotteet asiakkaalle
  • osaa eri ruoanvalmistustekniikat
  • osaa käsitellä ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita
  • osaa ammatillisen toisen kotimaisen kielen ja englanninkielen perustaidot
  • osaa toimia yhteistyössä muiden kanssa
  • toteuttaa kestävän kehityksen periaatteet teoriassa sekä työskentelyn aikana
  • osaa toteuttaa tehtävän ja teeman mukaisen asiakastilaisuuden
  • hallitsee atk-taidot; osaa käyttää Word ja Excel-ohjelmia
  • hallitsee ammattialan keskeisen teoriaosaamisen

Lajiohjausryhmä 2017

Arja Kaikkonen, lajivastaava, Stadin ammattiopisto
Kirsi-Marja Ajosenpää, varavastaava, Stadin ammattiopisto
Kari Jaakkola, Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Minna Luomanen, Koulutuskeskus Sedu
Riitta-Liisa Rinnemäki, Sastamalan koulutuskuntayhtymä
Annukka Halonen, Sastamalan koulutuskuntayhtymä
Teemu Sirainen, Laurea-ammattikorkeakoulu
Elina Hirvonen, Ravintola Pihka
Pia Sahanen, Antell Catering
Arja Mäkinen, HUS Ravioli
Merja Lahdenkauppi, Opetushallitus
503
(22.10.)

Lajin yhteistyökumppanit

 

Metsä Tissue Oyj
Kronfågel