Hevostenhoito
Semifinaalin aikataulu ja paikka
9.2.2017
Harjun Oppimiskeskus
Katariinankuja 19, 49980 Ravijoki
Semifinaalikoordinaattori
Katri Korpi, Harjun oppimiskeskus
katri.korpi@harjunopk.fi, 044 088 7606
Kilpailijamäärä
4 kilpailijaa / oppilaitoksen toimipiste
Kilpailutehtävän rakenne ja tehtävämoduulien keskeiset sisällöt
Moduuli 1 Hevosen esittäminen
Kilpailijan tehtävänä on esittää hevonen Hippoksen suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelyissä esittämisohjeistuksen mukaan. Hevosta ei tarvitse letittää. Hevonen laitetaan esittelykuntoon pareittain.
Moduuli 2 Karsinan puhdistus
Kilpailijan tehtävänä on puhdistaa hänelle osoitetun hevosen karsina.
Moduuli 3 Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi
Kilpailijan tehtävänä on tunnistaa annetut rehut ja arvioida rehujen laatua.
Yleistä
Semifinaalissa Hevosen esittämistehtävässä hevosen näyttelykuntoon laittaminen tehtävän osa suoritetaan pareittain. Muut tehtävät suoritetaan yksilötehtävinä.
Tehtävän laajuus ja käytettävissä oleva aika
Tehtävä 1: 1h.
Tehtävä 2: 20 min.
Tehtävä 3: 20 min.
Kokonaisaika kilpailulle 7 h.
Kilpailutehtävän arviointikriteerit
Kokonaispistemäärä on 100 pistettä. Se on jaettu seuraaviin moduuleihin (arviointiosio) niiden alla oleviin aliosioihin, ja myöhemmin lopullisen tehtävän arviointikaavakkeessa tarkennetaan vielä varsinaisiin arviointikohteisiin. Kaikkia tehtäviä arvioidaan Hevostalouden perustutkinnon opetussuunnitelman perusteiden ammattitaitovaatimusten mukaisesti.
Semifinaalin tekijätiimi tekee ehdotuksen pistetyksestä viimeistään 22.11.16.
Moduuli1: Hevosen esittäminen (työturvallisuus ja yrittäjyys mukana)
• Hevosen valmistelu esittämistä varten 0 – 5 p.
• Yhteistyötaidot parityöskentelyssä 0 – 5 p.
• Hevosen käsittely 0 – 8,5 p.
• Liikkeiden esittäminen 0 – 6 p.
• Rakenteen esittäminen 0 – 5,5 p.
• Oma esiintyminen 0 – 6 p.
• Työturvallisuus 0 – 6 p.
Yhteensä max 42 p.
Moduuli 2: Karsinan puhdistus (työhyvinvointi ja yrittäjyys mukana)
• Hevosen poisto karsinasta 0 – 4 p.
• Lannan poisto 0 – 5 p.
• Virtsan poisto 0 – 5 p.
• Ruoka- ja juomakuppien puhdistus 0 – 4 p.
• Kuivikkeen määrä 0 – 4 p.
• Ripeys 0 – 4 p.
• Työn lopputulos 0 – 4 p.
• Ergonomia 0 – 4 p.
• Työturvallisuus 0 – 4 p.
• Hevosen terveydentilan arviointi 0 – 4 p.
Yhteensä max 42 p.
Moduuli 3: Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi (kestäväkehitys mukana)
• Rehujen tunnistus 0 – 6 p.
• Rehun laadun, käyttökelpoisuuden ja painon arviointi 0 – 10 p.
Yhteensä max 16 p.
Kuvaus arvioinnin toteutustavasta
Moduuli 1 Hevosen esittäminen, jako subjektiiviseen ja objektiiviseen
– Subjektiivista 3,6 % (1,5p.) ja objektiivista 96,4% (40,5 p.)
Moduuli 2 Karsinan puhdistus, jako subjektiiviseen ja objektiiviseen
– Objektiivista 100% (42 p.)
Moduuli 3 Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi, jako subjektiiviseen ja objektiiviseen
– Objektiivista 100% (16 p.)
Arvioinnissa mukana 3 kpl tuomareita.
Kilpailupaikalla olevat työvälineet ja materiaalit
Kilpailu järjestetään Harjun oppimiskeskuksen tiloissa ja talliympäristössä. Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle hevosen esittämiseen ja karsinan puhdistamiseen tarvittavat varusteet, välineet ja tarvikkeet.
Kilpailija tuo tullessaan
Kilpailija tuo tullessaan henkilökohtaiset hevosten käsittelyyn ja hoitoon sopivat varusteet (myös turvakypärä ja –kengät).
Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät osoitteesta
SKILLSFINLANDIN SIVUILLA OLEVA DROPBOX LINKKI VANHOIHIN TEHTÄVIIN