Stadi toivottaa kaikki tervetulleeksi kokemaan Taitaja2017-tapahtuma, Helsingin Messukeskukseen

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään vuosisadan ammatillisen koulutuksen parhaat bileet toukokuussa ja juhlan päätähtinä tullaan näkemään yli 50 eri ammattialan tulevaisuuden huippu-osaajia, Suomesta ja ulkomailta. Tammi-helmikuun aikana järjestettiin kovatasoiset Taitaja-semifinaalit, joista 352 Suomen parasta SM-kilpailijaa selvitti tiensä Helsinkiin. Lisäksi kansainväliset vieraat ja Taitaja9-kilpailijat tuovat ainutlaatuisen oman lisänsä tapahtumaan. Yleisöllä riittääkin näkemistä, sillä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtumassa 15.-18.5.2017 kilpailee yli 500 kilpailijaa.

Finalistit! Te olette osoittaneet semifinaalien kautta olevanne Suomen parhaita omilla ammattialoillanne. Tervetuloa Stadiin näyttämään osaamisenne!

 

Mukana lukiokilpailijoita

Vuoden 2017 kilpailuihin tulleet sääntömuutokset mahdollistavat myös entistä laajemman osaamisen näyttämisen Taitaja-tapahtumassa. Kilpailijoiden yläikärajaa nostettiin yhdellä vuodella (21-vuoteen) ja osaan kilpailulajeista ammattikorkeakoulu- ja lukio-opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua kilpailijoiksi ensimmäistä kertaa Taitaja-historiassa. Helsingin Messukeskuksessa tullaankin näkemään useita lukiokilpailijoita, jotka pääsevät näyttämään osaamisensa SM-kilpailijoiden rinnalla.

 

Taitaja2017 Helsinki –tapahtuma kiinnosti myös kansainvälisesti. Kansainväliseksi kilpailijaksi ilmoittautui helmikuun määräaikaan mennessä lähes 100 kilpailijaa, sekä yli 100 muita KV-kilpailuun liittyviä henkilöitä. Yhteensä ilmoittautuneita on lähes 200. Kansainvälisiä kilpailijoita saapuu Helsinkiin mm. Kanadasta, Brasiliasta, Kiinasta ja Venäjältä. Lisäksi myös Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailijoita nähdään tapahtumassa, valmentautuessa kohti WorldSkills-kilpailua.

 

Kaikki kilpailulajit järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman teema on ”kaupunki kaupungissa” ja kilpailualueet on nimetty teeman mukaisesti tunnettujen Helsingin kaupunginosien mukaisesti. Tervetuloa citydallailemaan Messukeskukseen!

 

Juhlavuoden Taitaja-mitali

Osana Taitaja-järjestämissopimusta Taitaja2017 Helsinki järjesti mitalikilpailun, johon pystyivät osallistumaan kaikki opiskelijat ammattikouluista, lukioista, ammattikorkeakouluista, sekä yliopistoista. Tarkoituksena saada Taitaja- tapahtumalle juhlavuoden kunniaksi arvoisensa mitalit, sekä tulevaisuuden Taitaja-mitalit. Teemana oli itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100.

Kilpailuehdotuksista valikoitui voittajaksi Lapin yliopiston teollista muotoilua opiskeleva Aki Leinosen Hexagon mitali. Mitali kuvastaa käsityöalalla tarvittavia kuutta eri aistia: näkö-, kuulo-, tunto-, haju- ja makuaistia. Lisäksi kuudentena aistina intuitio.

Palkintolautakunnassa mitalikilpailun voittajasta päättämässä oli edustusta opetusalan, elinkeinoelämän, sekä opiskelijaedustajia. Asiantuntijana toimi suunnittelija Mikko Paakkanen.

 

TaitajaPLUS

TaitajaPLUS-kilpailu on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. TaitajaPLUS-kilpailussa ei ole yläikärajaa ja se on tasavertainen SM-kilpailun kanssa.

Taitaja2017-tapahtumassa TaitajaPLUS-lajeina ovat lähihoitaja, Cateringkokki, logistiikka ja puhdistuspalvelu. Onnea finaalisuorituksiin!

 

Taitaja9 – koko yläkoulun kädentaitokilpailu

Taitaja-tapahtuman yhteydessä käytävä Taitaja9-finaali koki sääntömuutoksen tälle vuodelle. Aiemmin vain yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu kädentaitokilpailuun saa osallistua nyt myös 7.- ja 8.-luokkalaiset kilpailijat. Taitaja9 on kädentaitokilpailu koko yläkoululle. Finaali käydään 16.5.2017 ”Itäkeskus” kaupunginosassa (Helsingin Messukeskuksessa). Päivän aikana 36 joukkuetta, siis 108 yläkoululaista kisaavat nokkeluudessa, ketteryydessä ja taidossa. Taitaja9-kisa käydään kolmihenkisin sekajoukkuein. Nopeimmin tehtäväradan kaikki tehtävät oikein suorittanut joukkue voittaa.

Tervetuloa seuraamaan finaalipäivää Helsingin Messukeskukseen (Messuaukio 1) lehtereille klo 10.30 alkaen. Katso päivän Taitaja9 – Ohjelma. Päivän huipennusmittelö alkaa aikataulun mukaan klo 15.15!

 

Näytöslajit

Taitaja2017 –tapahtuman näytöslajeina ovat tulevaisuuden alat: kaupunkiviljely, infrarakentaminen ja robotiikka. Tule hämmästymään!

 

Lajinäytökset

Taitaja2017-tapahtuman lajinäytöksinä ovat TaitajaPLUS – musiikki ja 3D suunnittelu/ tulostus.

Lisätietoa Taitaja2017-tapahtumasta

Taitaja-kilpailutoimisto taitaja2017@edu.hel.fi

Kilpailujohtaja Sari Karjalainen sari.karjalainen@hel.fi

Tervetuloa Stadiin!

 

Taitaja2017 Finalistit ovat selvillä!

Kaikki Taitaja2017-kilpailijat lajeittain löytyvät Skills Finlandin sivuilta.

Finalistien kuvausohje- ja kuvauslupa

Finaaliin osallistuvien kilpailijoiden henkilökuva ja kuvauslupa (jolla sallitaan kuvien ottaminen tapahtumassa) tulee lähettää Taitaja2017 viestintään 17.3.2017 mennessä osoitteessa: taitaja2017@edu.hel.fi

Finalistin kuvausohje- ja kuvausluvan voit ladata oheisesta linkistä:
Taitaja2017 finalistien kuvausohje- ja kuvauslupa

Taitaja2017 lajien finaalitehtävien kuvaukset

 

AUTO- JA KULJETUSTEKNIIKKA

101 Autoasennus – Finaali
102 Autokorinkorjaus – Finaali
103 Automaalaus – Finaali
104 Kuljetuslogistiikka – Finaali
105 Metsäkoneenkäyttö – Finaali

 

IT JA VIESTINTÄTEKNOLOGIA

201 CAD-Suunnittelu – Finaali
202 Painotekniikka – Finaali
203 Painotuotteen suunnittelu – Finaali
204 Tietojenkäsittely – Finaali
205 Tietokoneet ja verkot – Finaali
206 Verkkosivujen tuottaminen – Finaali
208 Pelituotanto – Finaali

 

PALVELUT

301 Asiakaspalvelu ja myynti – Finaali
302 Hiusmuotoilu – Finaali
303 Kauneudenhoito – Finaali
304 Floristiikka – Finaali
305 Lähihoitaja – Finaali
306 Puhdistuspalvelu – Finaali
307 Vaatteenvalmistus – Finaali
308 Visuaalinen myyntityö – Finaali
309 Hevostenhoito – Finaali
310 Yrittäjyys – Finaali
311 Eläintenhoito – Finaali
312 Matkailu – Finaali
313 Taloushallinto – Finaali
314 Turvallisuusala – Finaali

 

RAKENTAMINEN

401 Huonekalupuuseppä – Finaali
402 Ilmastointiasennus – Finaali
404 Maalaus ja tapetointi – Finaali
405 Putkiasennus – Finaali
406 Sähköasennus – Finaali
407 Talonrakennus, kirvestyöt – Finaali
408 Talonrakennus, muuraus ja laatoitus – Finaali
410 Viherrakentaminen – Finaali

 

RAVITSEMISPALVELUT

501 Kondiittori – Finaali
502 Ravintolakokki – Finaali
503 Cateringkokki – Finaali
504 Tarjoilija – Finaali

 

TEOLLISUUS

601 Automaatioasennus – Finaali
602 Elektroniikka – Finaali
603 CNC-Koneistus – Finaali
604 Laborantti – Finaali
605 Levy ja hitsaus – Finaali
606 Mekatroniikka – Finaali
607 Koneenasennus ja kunnossapito – Finaali

 

TAITAJAPLUS

P1 TaitajaPLUS – Puhdistuspalvelu – Finaali
P2 TaitajaPLUS – Logistiikka – Finaali
P3 TaitajaPLUS – Lähihoitaja – Finaali
P4 TaitajaPLUS – Kokki – Finaali

NÄYTÖSLAJIT

N1 Kaupunkiviljely – Finaali
N2 Infraraketaminen – Finaali
N3 Robotiikka – Finaali

TAITAJA9

T9 Taitaja9 – Finaali