Sinnikkyys vei Juulian Roihuvuoresta New Yorkiin

Juulia Peuhkuri, 25 vuotta.
Ompelijamestari, opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa muotiliiketoimintaa. Työskentelee Vera Wangilla New Yorkissa hää- ja juhlapukujen suunnittelijana. Kultaa EuroSkills-kilpailussa 2012, 5. sija WorldSkills-kilpailussa 2011, Taitaja-finalisti 2009 ja 2010.

Juulia Peuhkurin tarina todistaa, että haaveet voivat toteutua sinnikkyydellä. Hän halusi suunnittelijaksi maailman kuuluisimman hääpukusuunnittelijan eli Vera Wangin ateljeeseen New Yorkiin.

Reilu vuosi sitten hänet hyväksyttiin sinne harjoittelijaksi. Kuukauden kuluttua hänen pestinsä vakinaistettiin. Nyt Juulia työskentelee muodin huipulla, asuu Manhattanilla ja jakaa kahden amerikkalaisen nuoren naisen kanssa ihanan asunnon, jossa on muun muassa kattoterassi. Miten unelmasta tuli totta?

Alun perin Juulia halusi näyttelijäksi. Kun hän ei päässyt Kallion ilmaisutaidon lukioon Helsingissä, edessä oli vaihtoehto B. Se tarkoitti muotilukiota eli kaksoistutkintoa Itäkeskuksen lukiossa ja Roihuvuoren ammattikoulun pukuompelulinjalla.

”Päätin heti alussa, että ompelijan ammattitutkinnon suoritettuani hankin myös suunnittelijan koulutuksen”, Juulia kertoo.

Roihuvuoressa hän panosti ompelutekniikkaan. Kun koulu loppui jouluna 2010, hän jäi vielä puoleksi vuodeksi kouluun harjoittelemaan ompelemisen erikoistekniikoita. Samalla hän treenasi ammattiin opiskelevien Taitaja-kilpailuihin.

Syksyllä 2011 Juulia lähti Lontooseen puoleksi vuodeksi London College of Fashion -kouluun. Siellä ollessaan hän edusti Suomea WorldSkills-kilpailussa, jossa sijoittui viidenneksi. Seuraavana vuonna edessä oli ompelijoiden EuroSkills-kisa. Sen Juulia voitti parinsa kanssa. Voittoja edelsi hillitön harjoittelu.

”Lontoossa kilpailutehtävänä oli ommella jakku. Harjoittelin koko kesän tehden yhden jakun joka päivä.” Sekuntikello kaulassaan Juulia otti aikaa, kuinka kauan vei esimerkiksi taskun ompeleminen. Hän hioi työn jälkeä samalla kun kiristi vauhtia. Tärkeää oli oppia tekemään nopeita päätöksiä työn etenemisestä. EuroSkills-kisassa voitto tuli punaisella villasekoitemekolla, jossa oli kolme peplum-kerrosta lantiolla.

Kilpaileminen toi pisteitä ammattitutkintoon, ja Juuliasta tuli ompelijamestari keväällä 2013. Hän pyrki Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun. Kun ovet eivät auenneet, oli keksittävä uusi jatkosuunnitelma.

Esiintymisasuja poppareille, hääpukuja nykiläisille

Kuva: Elisa Lepistö

Juulia perusti oman yrityksen ja ryhtyi valmistamaan vaatteita mittatilaustyönä. Hänen asiakkaitaan olivat esimerkiksi poptähdet Saara Aalto ja Antti Tuisku, joille hän ompeli esiintymisasuja.

Koska yrittäjyys kiinnosti Juuliaa, hän päätti hakea ja pääsi Jyväskylän ammattikorkeakouluun, jossa saattoi opiskella tradenomiksi nimenomaan muotiliiketoiminnan kärjellä.

Mutta miten päästä Vera Wangille? Se Juulian oli vielä ratkaistava. ”Jyväskylästä se ei onnistuisi. Olisi päästävä ainakin New Yorkiin”, Juulia mietti. JAMKista ei vielä kukaan ollut koskaan ollut vaihto-oppilaana New Yorkin Parsons School of Designissa, mutta Juulia halusi olla ensimmäinen. Hän aloitti sinnikkään kirjeenvaihdon kouluun. Kolmantena vuonna Jyväskylässä häntä lykästi. New Yorkista ilmoitettiin, että Juulia on tervetullut oppilasvaihtoon.

Loppu on kai myös jo onnea. Parsonsin vaihto-oppilaana hänet hyväksyttiin Vera Wangille.

”Ehkä monipuolisuuteni teki vaikutuksen. Osaan ommella ja piirtää ja tunnen liiketoimintaa sekä hallintoa”, Juulia tuumaa.

Tulevaisuuden suunnitelmiakin Juulialla jo on. Muutama vuosi opissa maailmalla, ja sitten voisi olla jo oman vaatebrändin aika.

Entä missä Juulia on hyvä? ”Ehkä sanoisin, että olen hyvä organisoimaan asioita, leipomaan ja tarttumaan haasteisiin.”

Taitaja2017 mukana American Car Show -tapahtumassa 14.-16.4.

Taitaja2017 Helsinki ja Stadin ammattiopisto on mukana American Car Show tapahtumassa 14.-16.4.2017. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja tapahtuma on avoinna klo 10-18. Taitaja2017 ja Stadin ammattiopiston yhteispiste on messualueella 7d104. Lisäksi koululaisia ilahdutetaan jakamalla ilmaisia koululaislippuja tapahtumaan.

Messualueella 7d104 paljon nähtävää!

Taitaja2017 ja Stadin ammattiopiston yhteiselle messualueella 7d104 voi tulla ottamaan selfiekuvia todellisen autoklassikkon kanssa. Enduropyörät ja kunnostetetut, huippuunsa hiottuja autoprojektit herättävät kiinnostusta ja näistä autoalan projekteista kertomassa paikalla autoalan opiskelijoita sekä Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman automaalaus -kilpailulajin finalisti Markus Ylikorpi .

2000 koululaislippua jaetaan perjantaina 14.4.

Stadin ammattiopisto jakaa 2000 koululaislippua peruskouluikäisille nuorille tapahtuman aikana 14.4. Liput voi noutaa Helsingin Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin luona olevalta Taitaja2017 infopisteeltä klo 9.30 alkaen. Tarkoituksena yllättää ja ilahduttaa nuoria. Toiveissa on myös, että lippujen jakaminen innostaisi nuoria aloittamaan harrastamisen autoilun parissa. Lippuja on rajoitettu määrä ja niistä on informoitu peruskoulujen opinto-ohjaajia ja opettajia. Tilaisuus tulla seuraamaan American Car Show -autonäyttelyä toikin paljon kehuja ja innostuneita yhteydenottoja. Liput jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn perjantaina 14.4.

Tervetuloa!

MONIPUOLINEN JUHLANÄYTTELY

American Car Show tarjoaa hämmästeltäväksi huippuunsa entisöidyt, yksityiskohtia myöten hiotut ja viimeistellyt teknisen osaamisen ja käsityötaidon näytteet, klassiset ’Amerikan autot’ niin Suomesta kuin muualtakin maailmalta. Juhlanäyttelyyn valikoituvat vain kaikkein hienoimmat kulkupelit.

MC Heaven on jokaisen moottoripyöräfanin maanpäällinen taivas, jonka antia ovat valtakunnan kauneimmat, tehokkaimmat ja uljaimmat uniikit moottoripyörät monilta eri vuosikymmeniltä. MC Heavenin kokoaa vuosien kokemuksella kustomoitujen moottoripyörien kaksi suurinta mediavaikuttajaa, Kopteri Magazine ja Bomber Magazine.

Tuning Car Show’ssa voi nauttia harkitun räätälöinnin, tarkan suunnittelun ja tuhansien käsityötyötuntien tuloksena syntyneistä nuorekkaista, sporttisista, moderneista ja ainutlaatuisista autokaunottarista.

Motorsport on jo toista kertaa aidosti koko moottoriurheilun kokoava tapahtuma, jonka toteuttavat yhteistyössä Finnish Hot Rod Association FHRA, AKK Motorsport ja Suomen Moottoriliitto SML. Motorsport on alansa paras kohtaamispaikka moottoriurheilun parissa toimiville yhteisöille, eri lajien kilpailijoille, ammattilaisille ja harrastajille sekä moottoriurheilusta ja harrasteajoneuvoista kiinnostuneelle yleisölle.

www.fhra.fi/tiedote-10-4-2017-40th-anniversary-american-car-show/

Poliisisoittokunnan Sex, Drugs & Rock’N’Roll konsertti – Helsingin poliisi puhuu huumeista ja seksistä nuorille tasa-arvokampanjan hengessä

Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa nähdään useita, toinen toistaan mielenkiintoista oheisohjelmaa. Yksi näistä on Poliisisoittokunnan Sex, Drugs & Rock’N’Roll konsertti, joka puhuttaa nuoria huumeista ja seksistä tasa-arvokampanjan hengessä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata konserttia keskiviikkona 17.5.2017 klo 10 ja klo 12. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Messukeskuksen ”itäkeskus” kaupunginosa. Konserttiin sekä Taitaja-tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Helsingin poliisi puhuu huumeista ja seksistä nuorille tasa-arvokampanjan hengessä

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluu tasa-arvoisesti kaikille. 100 tasa-arvotekoa -kampanjan hengessä Helsingin poliisilaitos luo uudenlaisen valistuskonserttikonseptin, jossa nuorille kerrotaan seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sekä päihteistä. Nämä kaksi tärkeää aihetta tarjoillaan nuorille sopivasti kuvilla, esimerkeillä ja hyvällä musiikilla höystettynä.

– On kunnia olla mukana 100 tasa-arvotekoa -kampanjassa. Teema on erittäin tärkeä ja haluamme omalta osaltamme olla tekemässä yhteiskunnastamme tasa-arvoisempaa, toteaa Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio.

Pitkät perinteet nuorten päihdevalistuskonserttien toteuttamisesta

Helsingin poliisilaitoksella ja poliisisoittokunnalla on jo ennestään pitkät perinteet nuorten päihdevalistuskonserttien toteuttamisesta. Helsingin poliisisoittokunnan ja huumepoliisin aiemmissa konserteissa nuorille on kerrottu päihteiden vaaroista kaunistelematta. Uusi konsepti jatkaa samoilla linjoilla: nuorille puhutaan heidän omalla kielellään, asioista, joita he saattavat kohdata ja jotka heitä askarruttavat. Asiantuntijoina konsertissa ovat pitkän linjan seksuaalirikostutkija sekä kokenut huumepoliisi Helsingin poliisilaitokselta.

– Yksi poliisin päätehtävistä on pyrkiä estämään rikoksia ennalta. Sen vuoksi halusimme tuoda kampanjaan ennalta estävän näkökulman ja ottaa kohderyhmäksi erityisesti nuoret. Mikä olisikaan hienompi tapa tuoda poliisia lähemmäs nuorisoa kuin loistava musiikki ja musiikin lomassa tarjota tärkeää, kiinnostavaa ja nuorten elämää koskettavaa asiaa, Aapio toteaa.

Taitaja2017 -tapahtumassa järjestetään kaksi konserttia

Helsingin Messukeskuksessa kaikille avoimen Taitaja2017-tapahtuman yhteydessä 17. toukokuuta järjestetään kaksi konserttia, jolloin pääkohderyhmänä ovat yläkoululaiset. Konsertissa on läsnä myös järjestöjen edustajia, jotka neuvovat ja kertovat, minkälaista apua ja tukea on tarjolla tilanteessa, jossa seksuaalista itsemääräämisoikeutta on loukattu. Konsertit kuuluvat Helsingin poliisisoittokunnan 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan ja ovat osa Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävää toimintaa. Avauskonserttien jälkeen tämä uusi valistuskonserttikonsepti tullaan viemään myös muualle Suomeen.

Konsertit järjestetään keskiviikkona 17.5.2017, klo 10 ja klo 12, Helsingin Messukeskuksen Itäkeskus kaupunginosassa.

Tervetuloa!

Taitaja2017 finaalitehtävien kuvaukset on julkaistu

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman finaalitehtävien kuvaukset on julkaistu perjantaina 31.3.2017.

Kuvaukset löytyvät kilpailulajien finaali -sivuilta: http://taitaja2017.fi/lajit/

Mikäli jokin linkki ei toimi, ilmoitattehan tiedon osoitteeseen: taitaja2017@edu.hel.fi. Kiitos.

Finaali -sivulle tullaan vielä lisäämään kaikkien finalistien kuvat, sekä heidän edustamansa oppilaitos.  Joukkueenjohtajia on pyydetty toimittamaan finalistien kuvat ja kuvauslupa 17.3. mennessä.

Kaikille finalisteille oikein paljon tsemppiä valmistautumiseen! Nähdään toukokuussa Messukeskuksessa!

 

Taitaja2017 GoExpo messuilla – sporttisesti Taitaja-sanomaa viemässä!

Taitaja2017 näyttävästi mukana liikunta-alan messuilla, GoExpo -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 17.-19.3.2017. Stadin ammattiopiston ja Taitaja2017 yhteispisteellä osastolla 6e10 yleisöllä on erinomainen tilaisuus kuulla lisää Taitaja-kilpailusta sekä samalla saada kynnet edustuskuntoon kauneudenhoitoalan opiskelijoiden järjestämänä! Paikalla mukana ensihoidon ja väline huoltoalan opiskelijoita, sekä lähihoitaja ja kondiittori -lajin finalisteja kertomassa kilpailusta ja omasta valmistautumisestaan tulevaan ammatillisen koulutuksen päätapahtumaan toukokuussa. Tule paikalle! Osasto 6e10!

Perjantaina 17.3.

Kauneudenhoitoala & välinehuoltoala esittäytyvät (huom välinehuoltoala ei ole Taitaja2017 kilpailulaji). Tule laittamaan kynnet edustuskuntoon ja tekemään visainen välinehuoltoalan tehtävä! Paikalla lisäksi ensihoidon opiskelijoita (tule kuulemaan mm. millainen ensihoidon ole hyvä -tehtäväpiste tulee olemaan!

Lauantai 18.3.

Kauneudenhoitoalan opiskelijat tekevät kynsimanikyyrejä sekä naisille että miehille. Paikalla lisäksi ensihoidon opiskelijat, sekä Taitaja2017 lähihoitaja -lajin finalisti Aino Takala kertomassa kilpailusta ja valmistautumisesta tapahtumaan!

Sunnuntai 19.3.

Vielä ehtii saada pikaisen kynsimanikyyrin tehtyä kauneudenhoitoalan opiskelijoiden tekemänä! Lisäksi paikalla myös lähihoitaja (Aino Takala ja kondiittori (Meri Oksa) -lajin finalistit jotka kertovat ammattitaidon SM-kilpailusta.

Toimi nyt – Varmista hotellimajoituksesi toukokuulle!

Tapahtuma lähestyy – Varmista ensiluokkainen Taitaja-kokemus varaamalla paikat hotelleissa lähellä tapahtuma-aluetta. Hotellihuoneiden varaukset voit tehdä kätevästi oheisen linkin kautta täältä.

 

Olemme koonneet muutaman hotellin joista on hyvä kulkuyhteys Helsingin Messukeskukseen. Valitse näistä omasi ja toimi nopeasti ennen kuin paikat ovat menneet!

 

Helsingin Messukeskusta lähellä olevat hotellit

 

Taitaja2017 tapahtumaan on varattu huonekiintiöitä alla olevista hotelleista Varaathan huoneesi pian ennekuin loppuvat.

Ohessa olevan linkin kautta pääset tekemään varaukset.

Cumulus Hakaniemi

Huonehinta alk. 120 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu nro. 7B n. 21min (kävelyä 0,2 km) tai nro 9 n. 19 min (kävelyä 0,3 km)

Cumulus Meilahti

Huonehinta alk. 125 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Bussi 506 n. 16 min (kävelyä 0,5 km) tai 58 n. 20 min (kävelyä 0,8 km)

Radisson Blu Aleksanteri

Huonehinta alk. 142 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu nro 9 n. 19 min (kävelyä 0,3 km)

Scandic Park

Huonehinta alk. 154 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu 7A n. 25 min (kävelyä 0,7 km) tai bussi 69 n. 25 min (kävelyä 1km)

Scandic Marski

Huonehinta alk. 161 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Juna n. 22 min (kävelyä 1,2 km)

Scandic Grand Marina

Huonehinta alk. 149 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu 7 B n. 37 min (kävelyä 1km)

Scandic Paasi

Huonehinta alk. 146 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu 9 n. 20 min (kävelyä 0,4 km) tai nro 7B n. 23 min (kävelyä 0,4 km)

Hotel Artur

Huonehinta alk. 110 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Junalla n. 17 min (kävelyä 0,9 km)

Hotelli Helka

Huonehinta alk. 140 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Bussi nro 69 n. 27 min (kävelyä 0,8 km) tai juna n. 27 min (kävelyä 1,5 km)

Clarion Helsinki

Huonehinta alk. 140 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu 9 n. 35 min (kävelyä 0,1 km)

Clarion Airport

Huonehinta alk. 140 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: juna I n. 40 min (kävelyä 1,2 km) tai bussi 617 tai 615 tai 621 n. 32 min (kävelyä 0,9 km) Bussit pysähtyvät Mäkelänkadulla.

Radisson Blu Royal

Huonehinta alk. 142 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Bussi 69 n. 25 min (kävelyä 0,5 km) ja Raitiovaunu 9 n. 32 min (kävelyä 0,3 km)

Radisson Blu Seaside

Huonehinta alk. 155 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu 9 n. 35 min (kävelyä 0,4 km)

Sokos Hotel Albert

Huonehinta alk. 130 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Raitiovaunu nro 9 n. 38 min (kävelyä 0,8 km)

Sokos Hotel Helsinki

Huonehinta alk. 135 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Juna n. 21 min (kävelyä 1,2 km)

Sokos Hotel Presidentti

Huonehinta alk. 140 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Juna n. 22 min (kävelyä 1,3 km)

Sokos Hotel Torni

Huonehinta alk. 160 €/huone/yö

Näin pääset messukeskukseen: Juna n. 22 min (kävelyä 1,4 km)

 

 

Global Dignity Taitaja2017

 

Global Dignity järjestää 18.5. klo 9-10.45 Helsingin Messukeskuksessa Taitaja-Global Dignity 2017 -tapahtuman

 

Global Dignity Girls & Boys ry järjestää Taitaja-Global Dignity 2017-tapahtuman Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2017. Tapahtuma järjestetään Taitaja 2017:n yhteydessä.

Tapahtumassa on puhumassa maineikkaita ja inspiroivia puhujia, jotka käsittelevät erilaisia teemoja ja kertovat osallistujille rehellisiä ja rohkeita tarinoita siitä, kuinka he ovat saavuttaneet menestystä elämässään tai onnistuneet ratkomaan elämän eteen tuomia haasteita.

 

Tapahtuman esiintyjät:

  • Henri ”Henkka” Hyppönen, juontaja ja yritysvalmentaja
  • Leo-Pekka Tähti, vuoden 2016 urheilija
  • Evon Söderlund, perusta & toimitusjohtaja Huone Events hotell
  • Ronja Salmi, yrittäjä, kirjailija sekä ikäluokkansa kokenein tv-juontaja Suomessa
  • Galih Ganesha Putra Bulgamin, Bali Brunchin ja YGSLiFEn perustaja
  • Vantaan katutanssiyhdistys ry, 20 nuoren tanssiryhmä
  • Kalle Vähä-Jaakkola, Space Nation toimitusjohtaja ja perustaja
  • Pazilaiti Simayijiang, Helsingin lukiolaisten varapuheenjohtaja
  • Laura Sundell, joukkoliikennesuunnittelija, HSL / Helsingin seudun liikenne


Ainutlaatuinen tilaisuus peruskoulun 7.–9.
luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Tapahtuman järjestelyistä vastaa ryhmä nuoria opiskelijoita Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta. Kutsumme koulut mukaan seuraamaan tapahtumaa puolentoista tunnin ajaksi ja tapaamaan innostavia puhujia.    Paikan päällä on myös mahdollisuus ottaa hauskoja valokuvia Photo Booth –automaatin avulla. Tapahtumaan mahtuu 4000 oppilasta.

Taitaja2017 Helsinki on nelipäiväinen tapahtuma, joka koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa. Tämän tapahtuman yhtenä osiona on Global Dignityn ohjelmanumero.

 

Ilmoittautuminen: 10.5. mennessä https://goo.gl/forms/8Nu1Hh7OH8iPvMNr1

tai sähköpostitse: globaldignityfinland@gmail.com

 

Aika ja paikka: to 18.5.2017 klo 9-10.45 Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1 00520 Helsinki

 

Lisätietoa antavat:

Kamilla Sultanova, puheenjohtaja Global Dignity Girls & Boys,

puh: 040 451 7080

Paola Santana, viestintäpäällikkö, puh: 044 580 0098

Tarja Airaksinen, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto,

puh: 044 7756 421

 

Mikä Global Dignity on? Global Dignity -tapahtumat ovat osa kansanvälisen Global Dignity järjestön toimintaa. Global Dignity on vapaaehtoisvomin rakennettu puolueeton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on sekä yksilön että yhteiskunnallisen tason ihmisarvoisemman elämän edistäminen. Global Dignityn perusajatuksena on, että jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus kokea elävänsä arvokasta elämää. Järjestön perusti vuonna 2006 filosofi Pekka Himanen yhdessä ystäviensä John Hope Bryantin ja Norjan kruununprinssin Haakonin kanssa. Tällä hetkellä Global Dignity on edustettuna yli 60:ssa maassa ympäri maailmaa. Näissä maissa toiminta keskittyy kouluissa ja nuorten oppilaitoksissa vapaaehtoisvoimin järjestettäviin työpajoihin. Viime vuosina Global Dignity on järjestänyt myös Suomessa useita ilmaisia tapahtumia nuorille.

 

Sydämellisesti tervetuloa!

Tutustu toimintaamme:

http://www.globaldignityfinland.com

Instagram: GlobalDignityFinland

Facebook: globaldignitygirlsfinland

Kamilla Sultanova puheenjohtaja Global Dignity Girls & Boys​

Taitaja2017 mukana talviloman suurimmassa nuorten tapahtuma Reaktorissa

Nyt kannattaa suunnistaa Helsingin Messukeskukseen 22.-24.2. Talviloman suurin nuorten tapahtuma reaktorissa on tekemistä kaikille. Taitaja2017 Helsinki on myös mukana näyttävästi Taitaja-tehtäväradalla, jossa jokainen voi kokeilla ja kokea osaamisen iloa hauskalla tavalla. Tehtäväpisteissä olevat ammattialat vaihtelevat päivittäin. Tehtäväpisteissä löydät mm. pelialaa (pelataan opiskelijan tekemää peliä), suunnitteluassistentin (suunnistetaan rakennetussa talossa), tarjoilijan (sokkona kuljetetaan tarjoiluvatia ilman astioiden tai ruuan kaatumista), hiusalan (kampaus, letitys), autoalan (haalarit päälle ja menoksi mahdollisimman nopeasti sekä hylsysarjan tunnistusta) ja metallialan (tunnista työkalut). Tehtäväpisteissä voi nuori tehdä joko yhden tai useamman tehtävän. Tapahtuma on avoinna keskiviikosta-perjantaihin klo 13-20. Kuten Taitaja2017-tapahtumaan, myös Reaktori on vapaa sisäänpääsy yleisölle. Tuu messiin ja näytä missä ammattialassa sinä olet hyvä!

Taitaja2017 finalistit on selvillä!

Ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit kilpailtiin ajalla 18.1.-9.2.2017. Semifinaalissa kilpailtiin 50 eri ammattitaitokilpailulajissa. Lähes 1600 huippuosaajaa ja tulevaisuuden ammattilaista näyttivät osaamisensa ympäri Suomea. Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017 järjestettävään Taitaja2017 Helsinki –tapahtumaan matkustavat finalistit ovat nyt selvillä. Katso lista ja kannusta omat suosikkisi voittoon toukokuussa!

Täydellisen listan finalisteista löydät Skills Finland ry:n kotisivuilta: täältä

http://skillsfinland.fi/fi/taitaja-tapahtuma/taitaja2017/

Laji- ja varavastaavien koulutuspäivä 14.2.

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman laji- ja varavastaavat kokoontuvat kehittämään ja suunnittelemaan viimeisiä yksityiskohtia tulevaan Taitaja2017 -tapahtumaan.

Koulutuspäivä järjestetään 14.2. klo 8-16 Keskuspuiston Ammattiopiston toimipisteessä osoitteessa Tenholantie 10 B, 00280 Helsinki

Päivää voi seurata sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter instagram) hashtagilla #taitaja2017